LocalFocus-pilot van start!

Na bijna vijf maanden aan ons platform te hebben gesleuteld, is vandaag de dag dat versie 1.0 het licht ziet en we met de pilot gaan beginnen. Het is erg gaaf om te zien dat iets dat zolang slechts een idee was nu daadwerkelijk vorm heeft gekregen. Bovendien heeft het idee zich de afgelopen maanden ook steeds verder ontwikkeld. Juist door er in de praktijk mee bezig te zijn en geregeld ook op problemen te stuiten, kom je weer tot nieuwe inzichten.
Toch kun je eigenlijk wel zeggen dat het echte werk nu pas begint. Het LocalFocus-platform is immers zo goed als de data die we erin stoppen. Tijdens de pilot gaan we met onze mediapartners hiermee aan de slag. Een maand lang gaan we relevante datasets verzamelen die verhalen moeten gaan opleveren voor de regio. Dit doen we in samenwerking met Dichtbij.nl, Omroep West en Omroep Flevoland. Daarnaast willen we ook alvast inventariseren wat ons platform voor landelijke media kan betekenen. Hiervoor hebben we Het Financieele Dagblad bereid gevonden om mee te doen aan de pilot.
Om de pilot soepel te laten verlopen, hebben we de afgelopen weken videotutorials voor het platform gemaakt. Naast de eerste gebruikers alvast een eindje op weg te helpen, geven de video’s ook een mooie impressie van ons platform en de verschillende functionaliteiten. Neem dus vooral een kijkje als je geïnteresseerd bent.

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder