LocalFocus ontvangt innovatiesubsidie

Het Stimuleringsfonds voor de Pers heeft vandaag bekendgemaakt dat LocalFocus een bedrag van €50.000 aan innovatiesubsidie ontvangt. LocalFocus 2.0 is een van de zeven projecten die van het fonds steun ontvangt. Het team van LocalFocus is verheugd en werkt nog harder verder om dit plan uit te voeren!
Wat gaan we doen (in een notendop)?
Voor dit vervolgproject willen we de functionaliteit van ons dataplatform uitbreiden. Het platform wordt onder andere beter schaalbaar.
Daarnaast gaan wij gebruik maken van technieken om geautomatiseerd datasets te minen. Robots zullen websites van enkele grote Nederlandse dataleveranciers afgrazen en interessante datasets automatisch toevoegen aan het dataplatform. Op deze manier kunnen journalisten snel en efficiënt verhalen, kaarten en grafieken maken met deze data. Dit scheelt een hoop handwerk, wat tijd en geld bespaart.
Tot slot gaat LocalFocus zoeken naar nieuwe mogelijkheden om journalistiek relevante data te verzamelen. Zo zullen wij gebruik gaan maken van de WOB, waar dat nodig is. Hiervoor kunnen wij specialisten inhuren om ons hierbij te ondersteunen.
Meer
Lees hier het uitgebreide plan van LocalFocus 2.0. Meer informatie over LocalFocus 2.0 en de andere projecten die subsidie hebben ontvangen vindt u hier.
Vragen, opmerkingen en ideeën kunt u sturen naar redactie@localfocus.nl.

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder