Polygonenkaart en eigen data toevoegen: update 0.5

 

Wij hebben in stilte doorgewerkt aan het dataplatform van LocalFocus, na een periode van bètatesten. Wat is er de laatste weken toegevoegd?

Polygonenkaart

We werken hard aan polygonenkaarten, die perfect passen bij het uiterlijk van de overige infographicsoorten. Met enkele muisklikken is het nu al mogelijk om elke dataset om te toveren in kaarten van Nederland, in de eigen huisstijl van het mediamerk.

Eigen data toevoegen

We kregen veel vragen of het ook mogelijk wordt om zelf onderwerpen aan te maken en data in ons platform te importeren. Hierbij het antwoord: ja! We werken hard aan een makkelijke functie voor het toevoegen van eigen datasets. Het programma probeert je hierbij zo veel mogelijk te helpen. Je kan dus straks in enkele minuten kaarten en grafieken maken met jouw eigen data, in de eigen huisstijl van jouw mediabedrijf.

Andere nieuwe snufjesVoorkeurslocaties en onderwerpen

Laat het platform weten in welke onderwerpen en locaties jij geïnteresseerd bent. Het programma probeert hierna jou zo veel mogelijk te helpen met het vinden van de interessante datasets en het maken van de grafieken en kaarten. Ook krijg je automatische updates via de mail als er voor jou relevante nieuwe data wordt toegevoegd.

Infographics maken: klik en sleep

We willen het zo makkelijk mogelijk maken, dus nu kan je de infographics naar jouw wensen aanpassen met een paar eenvoudige ‘klik-en-sleep’-bewegingen.

Data downloaden als spreadsheet

Van jouw dataselecties kon je al kaart- en grafiekvormen maken en embedden. Nu kan je de data ook downloaden in .csv-formaat voor ander hergebruik.