Update platform: Makkelijker data toevoegen en delen

De laatste week heeft het team van LocalFocus gewerkt aan enkele nieuwe features voor het LocalFocus-dataplatform. De belangrijkste toevoegingen:
Makkelijker data toevoegen:
Van eenvoudige tabellen tot complexe draaitabelen: vanaf nu is het makkelijker om zelf data in het platform te plaatsen. Het platform zal je hierbij zo veel mogelijk assisteren. Het vraagt bijvoorbeeld waar de waardes in een dataset liggen. Klik vervolgens eenvoudig op de juiste cel (zie onderstaand voorbeeld) om dit aan te geven.
Delen met collega’s:
Deel onderwerpen en data die je hebt toegevoegd met een druk op de knop met directe collega’s. De collega’s krijgen toegang tot jouw onderwerp en kunnen nieuwe selecties en visualisaties maken met jouw data.
Kaarten met punten:
Met het platform kon je al kaarten met vlakken maken. LocalFocus experimenteert nu ook met puntenkaarten. Dit soort kaarten zijn bij een groot aantal onderwerpen erg handig, zoals de waterkwaliteit van zwemgelegenheden, verkeersongelukken per buurt of windmolens per regio. Ook deze kaarten kan je eenvoudig zelf samenstellen en embedden op jouw eigen website. Een voorproefje: