Toekomstplannen LocalFocus: waar werken we aan?

Het is allesbehalve stil op de LocalFocus-redactie! We hebben de afgelopen maanden twee nieuwe gebruikers mogen verwelkomen – NU.nl en RTV Oost – en werken aan een aantal nieuwe features.

Waar werken we aan?1) LocalFocus 2.0

Momenteel werken we hard aan de tweede versie van het LocalFocus-platform. In deze versie wordt het nog gemakkelijker om data te uploaden, bewerken en interactieve opties toe te voegen. Ook wordt het mogelijk om de opmaak van de visualisaties verder te personaliseren en optimaliseren.

2) Automatische import datasets CBS

Daarnaast leggen we laatste hand aan een functie die ervoor zorgt dat datasets van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) automatisch worden toegevoegd aan het LocalFocus platform.
Vrijwel meteen na het moment waarop CBS een dataset heeft bijgewerkt of toegevoegd, wordt deze (met de juiste filters) beschikbaar in het platform.

3) Exporteer kant-en-klaar voor print

We gaan de export voor print perfectioneren. Sinds juli is het mogelijk om met het dataplatform van LocalFocus SVG-bestanden te maken van visualisaties. Hiermee kun je grafieken die je gemaakt hebt met LocalFocus exporteren, bewerken in Illustrator of Inkscape en vervolgens gebruiken voor print. Deze functie gaan we sterk verbeteren: het moet mogelijk worden om een grafiek of kaart, inclusief alle opmaakelementen, direct klaar te maken voor een publicatie in printvorm.

De updates zullen binnen enkele weken worden doorgevoerd. Vragen of opmerkingen? Stuur een mail naar jelle@localfocus.nl

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder