LocalFocus start met aanbieden up-to-date CBS-datasets

Vandaag start LocalFocus met de proef om datasets van het CBS automatisch en up-to-date aan te bieden, zowel via de betaalde als de gratis versie van LocalFocus. Stel eenvoudig interactieve visualisaties samen met de laatste kerncijfers en plaats ze op jouw website of in jouw krant.

Let op: Deze service zit nog in de experimentele fase! Zie je iets geks of klopt er iets niet? Geef het aan bij de redactie van LocalFocus.

Gratis proberen?


Wil jij ook met CBS-datasets interactieve visualisaties maken? Ga naar localfocus.nl en meld je aan voor de Playground! Als je in de Playground bent, klik dan op de groep “CBS-datasets”. Bevalt het en wil je een eigen huisstijl, een redactiegroep en training? Overweeg dan de betaalde versie van LocalFocus.

Hoe werkt het?

We hebben robots gebouwd, waarmee we makkelijk datasets kunnen importeren vanuit het CBS in LocalFocus. Bovendien controleren de robots elke ochtend of het CBS deze datasets heeft aangevuld met nieuwe informatie.


Welke datasets worden bijgehouden?


We bouwen het CBS-aanbod in LocalFocus rustig op. Eerst bieden we een aantal veelgebruikte datasets aan, zoals werkloosheid, economische groei en inflatie. Daarna breiden we het aanbod uit, naar tientallen datasets die permanent worden bijgehouden. Bij veel datasets hebben wij zelf al selecties gemaakt, zodat je nog sneller grafieken en kaarten kunt maken met relevante kerncijfers.

Voorbeeld van wat je kan maken met werkloosheidscijfers:

Voorbeeld van wat je kan maken met een overzicht van lage inkomens:


Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Deze service wordt mede mogelijk gemaakt door Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. De koppeling tussen het CBS en LocalFocus is het werk van Zolabo en het vaste team van LocalFocus.

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder