Update: Puntenkaart en Widget API

Gisteren zijn er twee nieuwe functies toegevoegd aan LocalFocus, zodat je nog meer dingen kan maken met het platform: puntenkaarten en de Widget API. Beide functies zijn experimenteel, dus als je vragen of opmerkingen hebt horen wij het graag! Verder zijn er nog kleine wijzigingen doorgevoerd (bekijk).

Puntenkaarten:

Tover nu datasets met geografische coordinaten om tot puntenkaarten. Maak selecties, kies iconen en kleuren en stel het “info-venster” samen. Bovendien zijn alle kaarten responsive.

Je kan deze kaarten maken met spreadsheets, waarbij elke rij in de tabel een punt is op de kaart. Elke rij moet in een kolom een lengtegraad en in een kolom een breedtegraad hebben.

Widget API:

Vanaf nu zijn Widgets van LocalFocus flexibeler geworden. Redacteuren kunnen grafieken en kaarten van LocalFocus op hun website plaatsen. Programmeurs hebben vanaf nu de mogelijkheid gekregen om daarna nog toffe dingen te doen met deze visualisaties. Ze kunnen er bijvoorbeeld eigen dashboards omheen bouwen, of de grafieken aanpassen aan de geolocaties van bezoekers. Je krijgt veel vrijheid met de Widget API.

Voor uitleg, het script en voorbeelden, zie developers.localfocus.nl.