Belangrijke stappen voor LocalFocus-print

Ons doel is om van LocalFocus een hybride platform te maken. Een platform dat niet alleen interactieve visualisaties voor web genereert, maar ook dezelfde grafieken voor print aflevert, pixel perfect. Dit is een belangrijke efficiëntieslag, aangezien veel mediamerken publiceren via beide kanalen.

Sinds januari kon je grafieken exporteren als SVG-afbeeldingen en gebruiken in Illustrator. Maar twee belangrijke aspecten voor print ontbraken:

  1. CMYK-kleuren. Vormgevers moesten de kleuren nog handmatig omzetten van RGB naar CMYK. Het liefst ook met de tekstkleur 100%K.
  2. SVG kan je niet direct plaatsen in InDesign.

Oplossing: PDF-export

Vanaf deze week kan je met LocalFocus alle visualisaties exporteren als PDF-afbeelding. Handig? Jazeker! Deze PDF’jes kan je direct importeren in Illustrator of InDesign. Het is in CMYK en vector, dus nabewerken kan.

Wat de PDF-export biedt:

  • Vector-afbeeldingen voor Illustrator en InDesign
  • Eigen lettertypen zijn mogelijk
  • Kleuren in CMYK.
  • Teksten zijn 0-100% K
  • De juiste kolombreedte
  • Eigen ICC-kleurenprofiel is mogelijk

Ook efficiënt gebruiken?

Ook deze nieuwe methode efficiënt inzetten? Bespreek met LocalFocus hoe we krant en website dichter bij elkaar kunnen brengen.

Voorbeelden

Probeer deze voorbeelden zelf in Illustrator of InDesign. Het gebruikte lettertype is het open source Roboto Slab. Deze moet je wel eerst op jouw computer installeren voordat je de pdf’jes kan bewerken in Illustrator.