LocalFocus start nieuwsbrief voor gemeenten

Gemeenten en hun bewoners in één oogopslag laten zien hoe de regio ervoor staat: met dat doel voor ogen startte LocalFocus onlangs een nieuwsbrief voor ambtenaren die direct inzicht geeft in relevante en actuele cijfers over de gemeente. Maar liefst 67 medewerkers van in totaal 44 gemeenten schreven zich tot nu toe in.

Zij krijgen toegang tot datasets waar makkelijk grafieken, kaarten en verhalen van gemaakt kunnen worden. In de nieuwsbrief van juni gaven we bijvoorbeeld inzicht in de kwaliteit van zwemwaterlocaties, de ontwikkeling van huizenprijzen sinds de prijzenpiek in 2008 en het aantal kinderen dat naar de buitenschoolse opvang gaat (en hoeveel uur per week ze dat gemiddeld doen).

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden kan hier.



In de nieuwsbrief van juni kwam data over buitenschoolse opvang aan bod. Daarmee konden ontvangers bijvoorbeeld bovenstaande interactieve kaart maken.

De gemaakte graphics kunnen direct gebruikt worden op de gemeentesite, in de gemeentekrant, op het twitteraccount van de gemeente of op een andere relevante plek. Elke nieuwsbrief bevat minimaal drie datasets met relevante informatie over de gemeente, voorzien van context en een direct te gebruiken tekst voor bijvoorbeeld een nieuwsbericht op de gemeentesite.

De volgende nieuwsbrief verschijnt 16 juli. Volg ons op Twitter, ook daar delen we de nieuwste datasets om graphics en verhalen mee te maken.


Over LocalFocus
De redactie van LocalFocus zoekt dagelijks naar nieuwswaardige cijfers en doet eigen onderzoek op basis van data. Onze bronnen zijn divers: van het CBS tot het CJIB en van de politie tot de bibliotheek. We leveren niet alleen data en de bijbehorende verhalen; met behulp van ons platform maak je in een handomdraai grafieken en kaarten in je eigen huisstijl. Dat kan je zowel doen met je eigen data als met onze cijfers.


Lees hier de nieuwsbrief over Amsterdam van juni 2017
 en hier die van mei 2017

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder