Samenwerken wordt makkelijker met LocalFocus

Een feature die geregeld bij ons wordt aangevraagd is de optie om zelf groepen aan te maken. Vanaf nu is dit mogelijk binnen LocalFocus als onderdeel van een grotere update om het gebruikersmanagement makkelijker te maken.

Iedere gebruiker vindt onder de instellingen-knop nu de mogelijkheid om groepen aan te maken en zijn collega’s uit te nodigen om samen te werken. Wil je bijvoorbeeld al je grafieken en kaarten omtrent de verkiezingen op één plek bewaren dan kun je dit nu binnen een paar klikken inrichten.

Naast het inrichten van groepen gaat de update er ook voor zorgen dat het toevoegen en verwijderen van collega’s eenvoudiger wordt voor gebruikers met een adminrol.

Deze update is onderdeel van een bredere ontwikkeling om LocalFocus te positioneren als een platform voor gezamenlijk datavisualisaties te maken met je collega’s. Een volgend project dat we in dit kader willen gaan oppakken is het maken rss-feeds op basis van groepen. Hierdoor kan het dataplatform beter geïntegreerd worden in communicatiekanalen van jouw organisatie en blijft iedereen op de hoogte van de laatst gemaakte visualisaties.

Abonnementen en proefperiode

We gaan stoppen met het aanbieden van kleinere single-user abonnementen, om ons volledig te kunnen focussen op de abonnementen voor teams. De nieuwe abonnementen kun je hier bekijken. Nieuwe gebruikers die zich registreren op go.localfocus.nl kunnen vanaf vandaag 30 dagen lang gebruikmaken van alle functionaliteiten en krijgen daarna de optie om over te stappen op een abonnement voor teams.

Voor onze huidige gratis gebruikers en single-user-abonnees zal voorlopig niks veranderen. Gratis accounts voor studenten zullen we blijven ondersteunen.