Verkiezingentools van ANP/LocalFocus ook in Canada

We mochten met ANP/LocalFocus naar Canada šŸ‡ØšŸ‡¦ om ook daar onze verkiezingenvisualisaties uit te rollen, en dat was gaaf!

Voor Nederland en BelgiĆ« hebben we al ruim 10 verkiezingen gedaan, maar nu werden we gevraagd door The Canadian Press om voor CanadaĀ  hetzelfde te doen.

Op 2 juni waren daar verkiezingen voor het Parlement van Ontario, een provincie met 15 miljoen inwoners. We leverden aan klanten van Canadian Press de verkiezingenvisuals voor op hun websites. Hierop liepen uitslagen automatisch binnen. De tool konden afnemers zelf aanpassen; denk aan labels, vormgeving, kleuren, selecties, etc.

We draaiden onder andere op The Globe and Mail en op sites van Rogers Media (o.a. CityNews Toronto) en Village Media (o.a. BarrieToday).

Tijdens de uitslagenavond zat het ANP/LocalFocus IT-team “gewoon in Nederland”, maar collega Jelle was wĆ©l in Toronto als eerste communicatielijn.

Het is natuurlijk prachtig om te zien dat onze software ook buiten Europa werkt. Het ging goed en was erg tof om te doen! Verdere plannen? De verkiezingen in Quebec in oktober staat al op onze planning.