Meer Graphics, meer Team, meer Verkiezingen in 2022

We zijn 2023 ingerold en het eerste volle jaar dat LocalFocus een onderdeel was van ANP zit erop. Wat deden we (onder andere) in 2022 bij ANP/LocalFocus?

Graphics Regio en Graphics Landelijk naar record

Het datateam van ANP/LocalFocus heeft dit jaar bijna 1.650 nieuwsonderwerpen voor jullie uitgezocht en klaargezet, waarvan bijna 300 regionaal uitgesplitst. Van neerslagtekort, plofkraken, tot de komst van de valse wolfspin. Dat is een record! De groei zit in landelijk datanieuws, iets wat we vóór de overname door ANP minder deden. Met deze onderwerpen zijn ruim 4.150 kaarten, grafieken en tabellen door Nederlandse nieuwsmedia gepubliceerd. Lekker bezig dataredactie!

Lees meer over de Nieuwsdienst van ANP/LocalFocus

Nieuwe teamleden

Er zijn afgelopen jaar ook een aantal (nieuwe) ANP’ers aangehaakt bij het team rondom ANP/LocalFocus: Jeroen, Anne Lisa, Ruben, Gunnar, Manon en Ari! Een mooie mix van datajournalisten en developers waarmee we toffe datatools kunnen bouwen!

Nog ideeën voor jouw dataprojecten op maat?

Team rondom ANP/LocalFocus

Verkiezingen (3x)

Het was een van de drukste jaren voor het ANP-verkiezingsteam. In maart waren de Nederlandse gemeenteraadsverkiezingen (o.a. NOS). In juni werden we gevraagd door The Canadian Press om voor de verkiezingen in Ontario (Canada, o.a. Globe and Mail) interactieve kaarten te leveren en in oktober mochten we hetzelfde doen voor Quebec (o.a. La Presse).