Live bij dertien omroepen: Meldpunt Onveilig Verkeer

Een onoverzichtelijke oversteekplaats, te hard rijdende auto’s of een gevaarlijk kruispunt: waar in jouw buurt is het gevaarlijk in het verkeer? Vandaag lanceerde LocalFocus samen met de regionale omroepen het Meldpunt Onveilig Verkeer.

Inmiddels staat de kaart bij alle dertien omroepen live (bekijk voor een meldpunt in jouw regio het overzicht onderaan) en stromen de reacties binnen. Een snelle telling leert dat er nu al zo’n drieduizend (!) gevaarlijke verkeerssituaties op de kaart staan, van een stoep vol bakfietsen in Amsterdam-Zuid tot een onoverzichtelijk kruispunt in het Gelderse Warnsveld waar vrijwel dagelijks botsingen zijn. Op die locaties kan ook gestemd worden, zodat aan het einde van de rit bekend wordt welk wegvak/kruispunt/fiets-,bos-, wandel-, jaag-, zebra- of olifantenpad het onveiligst gevonden wordt.

Luister hier de reportage van Omroep Gelderland over het gevaarlijke kruispunt: “Ik hoor veel botsingen”

Het meldpunt staat open tot en met Pasen, daarna zullen de omroepen hun conclusies trekken en met die resultaten eventueel naar de lokale politiek stappen. Tot die tijd verwachten we veel mooie reportages en artikelen over verkeersveiligheid in de regio.

Mapgather
We bouwden dit meldpunt met onze nieuwe tool, Mapgather. Daarmee kan iedereen input van gebruikers verzamelen op de kaart: van mooie sneeuwfoto’s tot afvaldumpingen. Met één klik op de kaart download je de goedgekeurde reacties van jouw publiek in een csv-bestand. Analyseer de data en visualiseer je nieuwe inzichten met de hulp van LocalFocus of andere visualisatietools. Uitproberen? De eerste kaart maak je gratis.

Waar kan ik een gevaarlijke verkeerssituatie melden?

We kunnen dit project mede uitvoeren dankzij een bijdrage van het Stimuleringsfonds van de Journalistiek. Heb je vragen over dit project? Mail mij dan

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder