11 aug. 2020 | Gratis online workshop ‘Locaties op de kaart zetten voor beginners’

Wat: Online workshop ‘Locaties op de kaart zetten voor beginners’
Waar: Google Meet. De link sturen we je (als je je hebt aangemeld) op de dag van de workshop toe.
Voor wie: Iedereen met een LocalFocus-account. Heb je dit nog niet? Registreer je hier gratis.
Tijd: Dinsdag 11 augustus van 16:00 tot 16:30
Kosten: Geen

Meld je aan via dit formulier

Benieuwd hoe je in één keer coronatestlocaties op de kaart zet voor bij een online artikel? Of wil je in plaats van een saaie adreslijst, een mooie visual toevoegen aan je rapport?  Iconen- en bollenkaarten geven op een heldere manier data op een specifieke locatie weer: van een handjevol illustratieve icoontjes (zie afbeelding 1 hieronder) en de waterkwaliteit van alle recreatieplassen in Nederland (2) tot de restaurants met een Michelinster (3) en het aantal boetes per flitspaal (4). Of het nou vijf punten zijn die je handmatig toevoegt, of vijfhonderd uit een dataset.

Wil jij kennismaken met deze functie binnen de kaartmodule in het LocalFocus-platform? Dan is de dertigminutenworkshop op dinsdag 11 augustus echt iets voor jou. Datajournalist Yordi Dam doorloopt namelijk in een half uurtje alle stappen om van een spreadsheet tot een vette visualisatie te komen.

Na afloop kun je met de online tools van LocalFocus zelf iconen- en bollenkaart maken die je eenvoudig toevoegt aan rapporten, studieopdrachten of webpagina’s. Meld je nu aan!

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder