Journalism++ Amsterdam is geboren!

In onze eerste blog gaven we al aan dat samenwerken essentieel wordt, willen we al onze mooie plannen kunnen uitvoeren. Daarom zijn we nu ook blij aan te kunnen kondigen dat LocalFocus onderdeel wordt van Journalism++, een internationaal netwerk van onafhankelijke bedrijfjes en freelancers die een gemeenschappelijke visie op datajournalistiek delen. Journalism++ Amsterdam is geboren!
Het in 2011 opgerichte collectief heeft verder afdelingen in Parijs, Berlijn en Stockholm. Journalism++ was eerder betrokken bij de ontwikkeling van de visualisatietool Datawrapper en ook werkte het collectief aan producties voor onder andere AFP, WikiLeaks en LeMonde. Zowel bij het ontwikkelen van onze tools als bij het uitwerken verhalen denken we veel aan elkaars expertise te hebben.
Insteek
De insteek van LocalFocus blijft ongewijzigd: wij bieden een data-driven nieuwsservice waaruit regionale- en lokale media verhalen kunnen putten. Daarbij zorgen we voor gemakkelijk te embedden grafieken en kaarten in de huisstijl van onze afnemers. Maatwerk is ook mogelijk; van (data)research tot interactieve visualisaties. Zowel regionale tv-, print- als onlineredacties kunnen met onze diensten aan de slag. Daarnaast gaan we vanaf heden ook trainingsessies en workshops organiseren, om zo binnen het Nederlandse medialandschap de mogelijkheden die datajournalistiek biedt beter onder de aandacht te brengen.

Ontdek meer van ANP Localfocus blog

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder