LocalFocus sluit akkoord met drie regionale media

Datajournalistiek platform LocalFocus biedt vanaf april de nieuwsdienst en het dataplatform aan als betaalde diensten. Omroep West, Omroep Flevoland en Dichtbij hebben getekend voor het komende halve jaar.
De drie waren de afgelopen maanden al nauw betrokken bij het opstarten van LocalFocus tijdens de ‘pilot’. Ook na het afsluiten van deze proefperiode gaan ze dus verder met LocalFocus.
Gratis Playground en workshop
Vanaf deze week biedt LocalFocus ook een gratis, maar beperkte, proefversie aan van het dataplatform. In deze ‘Playground’ kan iedereen zelf eenvoudig visualisaties maken met eigen datasets. De Playground vind je op de site van Localfocus.
LocalFocus geeft op 25 april van 17:00 tot 18:00 een gratis workshop over datajournalistiek met LocalFocus in Het Nieuwsatelier. Hoe maak je binnen enkele minuten interactieve kaarten en grafieken voor op jouw eigen website? Ontdek het tijdens deze informele avond, gericht op journalisten, data-nerds en andere geïnteresseerden! Uiteraard sluiten we af met een borrel. Aanmelden kan via jelle@localfocus.nl.
Over LocalFocus
LocalFocus biedt een datajournalistieke nieuwsdienst en een dataplatform. Met de nieuwsdienst kunnen journalisten unieke verhalen op regioniveau halen uit datasets die LocalFocus verzamelt. De redactie van LocalFocus zoekt dagelijks naar nieuwe interessante onderwerpen.
Met het dataplatform kunnen journalisten zelf interactieve visualisaties maken met eigen datasets. Deze kaarten en grafieken kunnen vervolgens op de eigen website, in eigen huisstijl, worden geplaatst. De visualisaties zijn bovendien ‘responsive’.
Het team
Het team van LocalFocus bestaat uit drie personen. Datajournalisten Jelle Kamsma (@DDJelle) en Yordi Dam (@yordidam) vormen de dagelijkse redactie. Programmeur Erik Willems (@ehwillems) is de ontwikkelaar van het dataplatform van LocalFocus.