Belangrijke wijzigingen voor het koppelen van Google Drive-spreadsheets met LocalFocus

Update 25/11: De problemen met gekoppelde Google Drive-spreadsheets zijn verholpen. Je hoeft de deelrechten van eerder online gepubliceerde Localfocus-graphics dus niet meer aan te passen. Wel raden we aan om bij nieuwe projecten de alternatieve methode te gebruiken zoals beschreven in stappen hieronder. 

Sommige gebruikers ervaren problemen met LocalFocus-graphics die zijn gekoppeld aan een Google Drive-spreadsheet. De problemen lijken te worden veroorzaakt door een update in Google Drive zelf.

Gebruik je op dit moment kaarten, grafieken, of tabellen die zijn gekoppeld aan een Google Drive-spreadsheet? Dan kun je het beste de volgende stappen uitvoeren om ervoor te zorgen dat je geen problemen ervaart:

  • Open de Google Drive-spreadsheet die je gebruikt voor je project.
  • Klik op de ‘Deelknop’ rechtsboven in het scherm. Er verschijnt een scherm met deelinstellingen.

  • Klik in het onderste blok op Wijzigen in ‘iedereen met link’. Iedereen met de link kan nu je spreadsheet zien.

  • Controleer of in het rechter uitklapmenu ‘Lezer’ is geselecteerd (en niet ‘Bewerker’ of ‘Reageerder’).

  • Klik op ‘Klaar’. Je graphics zullen nu zonder problemen online blijven draaien.

Vóór deze update in Google Drive adviseerden we gebruikers om de Google Spreadsheet-optie “Publiceren op internet” te gebruiken. Gebruik deze methode niet meer voor nieuwe projecten. In plaats daarvan kun je de stappen nemen die hierboven beschreven staan (“Iedereen op internet met deze link kan bekijken”). Vervolgens kopieer je de gedeelde link (zie afbeelding hierboven) naar je project in LocalFocus.